3. Yeni Şefika

, , 18 comments

Başta bu yazıyı yazmam için bana ilham olan sohbet için MelonikanınDünyası'a da çok teşekkür etmek isterim. Reçel'e kucak dolusu sevgiler :)

Bu ay Şefikasyonla 3. yılımızı dolduruyoruz. İyi ki hayatımdasın haylaz balkabağı. Geçen sene de 2. Yeni Şefika yazımı paylaşmıştım. İçimi huzur dolduran minik kızımı sizlerle yeniden tanıştırmak istedim. 3 sene önce bu zamanlarda, yardımsever bir veteriner sayesinde tanıştım onunla. Aslında çok ileri derecede kedi fobisi olan biriydim. Bir gece yaralı olan patisini emerken uyumaya çalıştığını görünce anaç duygularımın kabarmasından olacak ki kucağıma alabildim. O günden sonra bir daha bırakamadım.

En kötü anımda yanımda sen vardın dediğimiz kişiler vardır ya hani, işte benim içinde Şefika o KİŞİLERDEN biri. Ağladığınızı gördüğü zaman bir Allah'ın kulu bile umursamazken, yanınıza gelip küçük patileri ile sizi okşamaya başlayan nadir canlılardan biridir kedi. İnsan olmanın özü her canlıyı sevmekten geçer ya bunu gerçek kılmalıyız. Sözde değil pratikte uygulamalıyız hatta.

Maalesef hepsine yetecek ne güç ne de yuva bulabiliyoruz. En azından bir kap su ve mama ile de sokağımızdaki tatlışları mutlu edebiliriz. Ki sadece kediler değil diğer canlılarda bundan mutlu olacaklardır.


Ayrıca poz vermeyi de çok severler yeter ki siz telefonun flaşını açmayın. Bu arada küçük bir öneri veriyorum. Tüylerinin daha sağlıklı olmasını ve dökülmesini önlemek istiyorsanız sirkeyi biraz suyla seyreltip fısfıs yardımıyla sıkarak biraz tarayabilirsiniz. Bu sayede daha parlak ve sağlık tüyleri olacağını deneyimlemiş biri olarak söyleyebilirim. 


Sarılmayı da en çok onlar severler. Ne zaman hasta olduğunuzu hissetseler, kucağınıza atlayıp o güzel hırıltılarını iyileştirici güçler olarak frekanslarca yayarlar.


Tabi ki de uykuyu sizden öğrenecek değiller. Günün yaklaşık 16 saatini uykuya ayırabiliyorlar. Şefikacım biraz daha hareketli bir kedi olduğu için saati 12ye düşürebiliriz ama yine de olmak istediğim yerde. 

Bana kötü geçen 2 seneden kalan en güzel armağandır kendisi. Oturup saatlerce derdimi dinlemiştir sanki bir insanla konuşurmuşum gibi. Ten teması olmadan geceleri asla uyuyamaz mesela. Her sabah sırtımda bir nefes sesi kulaklarımın arkasında iki pati ile uyanırım. 

Peki bu hüzün nereden gelir deepinside? Şefikay'ı sevmeme neden olandan gelir ancak iyi ki o gitmiş ve iyi ki Şefika benimle kalmış. 

İYİ Kİ DOĞDUN ŞEFİK USTA!




18 yorum:

  1. Bir kere daha hayvan sahiplenme duygularım kabardı bu duygu yüklü yazın sayesinde :(. Hayatta en çok ama en çok istediğim şeylerden biri köpek sahiplenmek :). Şefika ve sana mutlu uzun sağlıklı kocccaman bir ömür diliyorum <3<3

    Dipnot: Baştan üçüncü fotoğraftaki poza bayıldım <3<3. Bu ne güzellik yahu, can yakar o gülümsemeyle (bana gülümseme gibi geldi :)).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Köpekler de çok güzel dostlar.

      Bizden daha çok seviyorlar inan ki poz vermeyi. Çok değişik ama öyle. Yeniden çok teşekkür ederim umarım bir gün dostuna sen de kavuşursun. Sevgiler ☺️

      Sil
  2. ha haaaa çok tatlı ooooo :) bak topuzlu foton da yatılı okul öğretmeni gibi olmuuuş hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha deep evet doğrudur bir de gözlüklerimi taksam. Ancak despot mu gözükür yoksa samimi mi 🤷🏼‍♀️ teşekkür ediyorum ☺️

      Sil
  3. İyi ki doğmuş o zaman! Gerçekten çok tatlıymış, umarım bir gün benimde böyle bir kedim olabilir şuan ailemle yaşadığım için maalesef istemiyorlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiiimmm. Aile ile evet anlaşma yapmak zor oluyor ama bir kez görseler içleri ısınır eminim ki.

      Bir gün istediğin dostu sahiplenme şansın olur umarım o zaman haberim olsun. Çok teşekkür ederim. 😇☺️

      Sil
  4. Ay Şefika ne güzel şeysin sen... Şimdi ben 2 kız (hem kedi hem köpek
    çocuk anası olarak ikisi de farklı cins olunca bu konuda feci tecrübelendim Köpekler acaip sadık iyi niyetli canlılar ama kediler daha zeki.. Ve onlarsız bir hayat kesinlikle eksik.. Çilek sabahları beni öpmezse mesela o gün aymamış demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalimi yaşıyorsun resmen. Anlaşabiliyorlar mı? En büyük korkum anlaşmazlık olması sanırım.

      Çok güzel bir his değil mi? Teşekkür ediyorum güzel yorumun için 😇🌸

      Sil
  5. Çoooook tatlısınız. Şefika ile saadetiniz bol olsun. Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hepimizin umarım bol bol neşeli günleri olur 😇☺️

      Sil
  6. İki arkadaş;iletişimin önünde eğildim...Sevginin bir sürü tonu var;güzel şey,sevgiyle tutunmak birbirine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Doğru kanaldan verdik düşlerimizi dostum şefika ile. Sevgi daim olsun teşekkürler ☺️

      Sil
  7. Oy ben yerim onu kuzum ne tatlı pozlar vermiş öyle bayıldım 😍bakışlara hayran kaldım 😁😊şefika çok şanslı senin gibi güzel bir dostu arkadaşı var 😊daha nice güzel yaşları güzel anılarınız oldun insallah canım benim sevgiler 🎂😊❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Sizlerin güzel sözlerinizi de okuyorum ona eminim ki bir şekilde anlıyordur. Patiler dolusu miyavlamarla seviler. Çok teşekkürler :))

      Sil
  8. İyi ki doğmuş, iyi ki seninle yolları kesişmiş güzel Şefika'nın :)
    Nasıl güzel nasıl tatlı öyle maşallah. Masajlarıyla, yumuşacık dokunuşlarıyla pamucuğumuz onlar. Bazen asi, bazen tek istedikleri sevgi olan Canlar. İyi ki varlar. Öpüyoruz ikinizi de kocaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için. Hepsi dünya şekeri gerçekten de, "iyi ki varlar" dedirtiyorlar hain balkabakları. Bizde kucak dolusu sevgilerle öpüyoruz sizi :))

      Sil
  9. Şimdi ben uzuncaaaa bir yorum yazmış olacağım, isteyenler bu yorumu es geçebilir zira epey sıkıcı duracak. Ama ben yazacağım! Çünkü;

    En umudumu yitirmek üzere olduğum, en üzgünlüğün derinliklerinde çırpınırken tuttun elimden. Görmeden, bir oturup sohbet etme şansı elde etmeden, tamamen kalpten... Bir mesaja binlerce çareyle dönüş yaptın. Anladın yaramın acısından, endişelerimden, uykusuz geçen gecelerimden. Ah Deepinside, ah canım benim.Kedi dostluğu simgeler derken, çok güzel dostlar kazandıracağını hiç düşünmemiştim... Şimdi bu önemli yolda bize senin güzel kalbin ve biricik kızın Şefika hanım da eşlik ediyor. Ve bana inan, bu bizi güçlü kılıyor. Onların iyi olmasına , mutlu olmasına göre şekilleniyor ruh halimiz.

    Acısını hissetme hiç, hep sarıl ona sımsıkı. Sarılsınlar bize sımsıkı. Kedi dosttur, candır, evin neşesi, varlığıyla huzurdur. Sıcaklığı, samimiyeti huzur verir insana. Ben ilham olmadım, sen ilhamsın, sevgisin çünkü. Seni hiç unutmayacak, hep seveceğim. Ve hep hayatımda kalın, sen ve Şefika.
    Öpüyorum sizi, ve hepi bööörtteeeey Şefikasyon!!!! <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok mutluyum, böyle güzel bir dost edinebildiğim için. Her daim yanındayım bundan sonra. Reçel'in en güzel anlarını da yeniden yeniden fotoğraflarla görmek için heyecanla bekliyorum.

      Çok güzel günler sizi bekliyor beraber. Biz de kucak dolusu öpüyoruz seni yeniden :)) <3

      Sil