Kalbin Yok Mu Dilber ?

, , 11 comments
 Bir bar taburesinde yine sıradan bir gün sonlanıyor. Ertesi günün ışıklarına geri sayım başlıyor. "Kapatıyoruz, kardeşim" diyor omzundaki elin sahibi. Siz kapatıyorsunuz da zihninin derinlerindeki sızı bir türlü kapanmıyor. Ceketine uzanıyor eli, yalpalayarak ilerlemeye başlıyor. Süpürgenin pas geçtiği parkeleri hıncını alırcasına tekmeliyor. "Tamam, tamam çıkıyorum. Gece görüşürüz!"

Kargaların toplandığı sokağın başına varıyor. "Zaten sizin garip sesiniz olmasa, günün hangi saatinde olduğumun farkına varamayacağım." diyerek ilerlemeye devam ediyor. Sabahın ürperten soğukluğuna ceket kaldırıyor. "Kim kaybetmiş ki ben bulayım." Eskimiş basamakların olduğu evin önüne geliyor. Geçmişten kalan izler kazınmış gibi duvarlarına yazılanlar. Kim boyayacaktı bu evi, kim uğraşacaktı ki? "Dilber olsa, bin mavra dökerdi şimdi. İyi olmuş." Cebindeki anahtarları çıkarıyor, açamayacağını bile bile yuvaya sokuyor metalin soğuk dilini. "Harun'a giderim, iyi olmuş az bile sana" diye arkasını dönüyor eve.

Cumartesi sabahı aydınlanmaya başlıyor iyiden iyiye. "Ulan bu saatte açar mı kapıyı?" En iyi yalnız kalmaktan geçer bu sabahlarda diye düşünürken yürümeye devam ediyor. Daha fazla dayanamayacağını hissettiği o anda dizleri hissizleşerek çöküyor olduğu yere. "Ne zaman doğru bir adamdım ki bu yolda başım dik ilerliyorum. Dur hele çök olduğun yere."

Kalıncana, deri kaplı bir defter çıkarıyor yakasının cebinden. Sayfaları birbirine yapışmış, diliyle elini ıslatıyor ayırmak için. "Bu son veda" yazıyor başında. Yorgunluktan mı yoksa sarhoşluktan mı bilinmez ama gözleri ağırlaşmaya başlıyor. "Sen ne yaptın Kenan?" Bir yokluğa atılıp gidiyor bütün hayatlar. Kömürün isinden olmasa bile kararan bir düşün içine atılıyor. "İnsana değer vermek aşktan geçmez be azizim." diyor. Aşık olmayı çoktan geçmişe atan gölgeler beliriyor önünde. Dayanamayıp cüzdanını çıkarıyor, en sıkı cebine atıyor elini. Bir tutam saç. "Ah Dilber..."

Biz mi kaybetmeye mahkumduk severken, yoksa engeller bizi buraya mı getirmişti? Uzun bir aradan sonra yeniden bir tene tutulmuşken ruhlar aynı duyguları paylaşamadığından mı anlatmıştık geçmişi? Nedir derdimiz ah bir bilsek şu zaman. Biz değil ama insanlar çok değişti. Ne arkadaşlarımız ne ailemiz, aynı değildi artık. Unuturken, yalnızlığa fazlasıyla tutunmuş kalmıştık.

"Bizden bir bok olmaz Dilber, ne sen ne ben aynı yolu paylaşmıyoruz. Hiç bir zaman da paylaşmadık. Sen anlattıkça aşkını, ben dinledim. Ben anlattıkça sen. Olanak bile vermedik, çünkü hiç bir oluru yoktu. Tenin tenime, kadehin kadehime çarptı sadece. İşte bu son vedaydı. Ne güzel akşamlarımız, ne de güneşin ısıttığı yeryüzüne değen yüreklerimiz. Bu son veda."

11 yorum:

  1. ''Tenin tenime, kadehin kadehime çarptı sadece''ilişkiyi özetliyor sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlişkinin başlangıcının özeti, her an duygu ön plana çıkmaya başlayabilir. İnsanlar çabuk kapılıyorlar. Teşekkür ederim yorumun için :))

      Sil
  2. Devamı gelecek mi? Güzelmiş. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, devam niteliğinde değil de güzel bir kitap akşamından esinlenerek karalamıştım. Beğenmiş olmana çok sevindim :))

      Sil
  3. sen hep ayrılık, bitiş seviyon yine hüzün tabiii :) dilber nerde acaba şimdii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakında benden hiç beklemediğin bir hikaye geliyor deep.Hüzün de bir yere kadar tabi ☺️

      Sil
  4. Aşk denilen vakanın ne çok değişkeni var, öyle değil mi? Ne yazık ki bütün değişkenler çoğu zaman doğru dengeyi tutturamıyor ve dolayısıyla bazen ten buluşması, bazen ruh teması veya birçok şey boşa gidiyor... Merak ettiğimse Dilber'in saçları. Karakter, o saçlara nasıl sahip oldu? Bir bağımlı gibi onun gittiği kuaförden mi topladı saçlarını, yoksa saçlarını mı kopardı bir kavga sırasında, belki de bir oyun kurgulamışlardı ve böylece almıştı, kim bilir o saçlar Dilber'in olmayabilirdi ve sadece öyle sanıyordu ya da bunu kendisi de biliyordu ama bilmezden geliyordu. Bir şarkının sözleri aklıma geliyor: "Her yerde saçlar, yerlerde saçlar,kimin bu saçlar, bilemiyorum." Güzeldi, eline sağlık :)) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar derinlemesine incelemen gerçekten çok hoşuma gitti sevgili arkadaşım. Başta bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Saç telleri benim için çok değerli bir anıydı, hikayede küçük bir yer vermek istedim. Çok güzel fikirler bunlar hikayenin yönünü gerçek kaliteye ulaştıran. Dediğin gibi ilişkiler denge asla tutmuyor. Bir tatlı bir tuzlu ortaya karışık sunuluyor. Yüreğine sağlık :))

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Sevgili Fatma hemen yapıyorum teşekkür ederim :))

      Sil
  6. Paddy Power Betfair Paddy Power Market Stocks - Mapyro
    The Paddy Power Paddy 고양 출장마사지 Power Market (Paddy Power Market 태백 출장마사지 Stocks: Paddy Power's Paddy Power 포천 출장마사지 Market 원주 출장샵 Stocks: Paddy Power's Market Stocks: 광주광역 출장마사지 Paddy Power's Market Stocks: Paddy Power's Market Stocks: Paddy Power's

    YanıtlaSil