Theodore Twombly Olmak

, , 13 comments
"Üzdün bizleri gelecekten gelen ve her an içimizde bir sen olduğunu bildiğimiz adam"



Yalnızlığın gelecekteki en net şekliyle beden almış hali. Bir hayal ve zihninde yarattığın, sadece sesini işitebildiğin insana aşık olmak gerçeği.

3 sene kadar kısa bir sürede tüm duyguları bir süpürge yardımıyla bedenden süpürmek. Fazlasıyla depresif bir hayat. Sanal gerçekliğe tutulmak, kaçınılmaz son. Thedore Twombly gelecekte insanların yaşayacağı duygu durumu ve yalnızlığın pençesinde sürünen hayatların can bulmuş hali.

Büyük bir aşkın ardından, boşanma ile sonuçlanan ve hayatı derinden yıkılan bir adamın tüm hayatı gözler önünde. Sevgi yoksunluğu çektiği halde, kurumsal olarak çalıştığı "Sevdiklerinize Mektuplar" şirketinde iş ve hayat yorgunluğu yüzünden sevdiği insanlara bir mektup bile yazmaktan aciz insanların hayatına yön veren bir zavallı Theodore! Tüm yalnızlığından, satın aldığı bir işletim sistemi sayesinde kurtarabilmesinin derin hikayesi.

Günümüz şartlarında da yalnızlık ve depresyon toplumların en ölümcül hastalığı olmaya başlamışken izlenmesi gereken bir karakter.


13 yorum:

  1. çok hoş bi film ve anlatım .)

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi izlemek istiyorum, özellikle son zamanlarda yapay zeka yapımları izlemeye başlamışken. Anlatımın da merak ettirdi tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin ismi “Her” aşk yoğunluklu ancak güzel bir eser şiddetle öneriyorum. Çok teşekkür ederim ayrıca yorumun için :)

      Sil
  3. çok güzel bir yazı olmuş filmi merak ettim açıkçası.

    YanıtlaSil
  4. ah evet öyle oldu artık, film de güzeldi, black mirror ve westworld de bu konularda iki dizi işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ikisini de izliyorum teknoloji iyi olduğu kadar kötü yola da sürüklüyor maalesef :/

      Sil
    2. Son zamanlarda bir de Altered Carbon var, kızlar. Sürükleyici değil ama görselliği şahane, her bölümü bir film gibi şahane dizi. Bitirirsem derinlemesine analizini de yapacağım blogda bir ara :D

      Sil
    3. Yazdığın anda girip baktım, cidden çok ilgi çekici. Joel Kinnaman oynuyormuş kesinlikle bakacağım. Çok teşekkür ederim ve analizini en kısa zamanda bekliyorum sevgili Feri Peri :)

      Sil
  5. Filmi merak ettim, not aldım, en yakın zamanda izleyeceğim :) Neşeli sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederm güzel yorumunuz için umarım izlediğinize değer :)

      Sil
  6. Tavsiye ettiğin film kalemin kadar güzel olmasını ümit ediyorum. :)

    YanıtlaSil