Neden Diye Sormak

, , 9 comments

Garip bir hüzün var bu gece içimde. Yaşamak istediklerimi ötelediğimden midir? Yoksa içime kapanmaya korkmaya başlamamdan mıdır? Bir türlü çözemiyorum. Ruhumun mutluluklar ve tebessümlerden beslendiği zamanları özlüyorum, özlediğim kadar da istemiyorum. Geçen senenin soğuk acılı duvarlarına çarpmak istiyorum. Sorumluluklarımı yeniden bir kenara itmek. Yaşamıyormuşum da aslında yaşamışım gibi göstermek istiyorum.

Kimseye güvenmemeyi ve kırıklarımı toplarken, kesilen bileklerimin acısını da özlüyorum. Olmayacak şeylere bağlanmadan ilerlemek yeniden. Garip bir hüzün var mutluluklardan doğan yalnızlıklardan pay alan. Karanlıktan uzanan ellerin toprağa çekişi nefesimi.

Anlatıyorum ama anlayan yokmuş gibi. Eski mutlulukları da özlemiyorum, yeni umutlar yaratacak zamanım var biliyorum. Ne özlenmek ne de özlemek hepsi uzakta kalmalıymış hissiyatı kamçılıyor dizlerimi. "Sen kimsin?" diyor bedenim ruhuma. "Ben yokluğun yarattığı acının bir haykırışıyım" diyor.

Gecelerde yaşamak, gündüzleri sepete atıp uykularda kaybolmak. Kendinden vazgeçmek bir şekilde. Nedensizce vedalar etmek. Nedensiz dedim ya devamını getirmemek bu yazının bile.

Yıkılışım sadece; Dikemediğim bayraklarıma. İnandıramadığım hayallerime. Yok olan hislerime.

Sendeleyip durduğum hayatta elimden tutup kaldıranın yine kendim oluşuna ve yalandan gelen vedalara.

...

Yüzleşmek adı altında yazdığım "Çırpınışlara Bir Son" adlı yazım "Sis Dergisinde" online olarak yayınlandı. Yazar sayfama beklerim :)


9 yorum:

  1. Dizeleriniz yüreğimde ki yaralara bir yenisini ekledi. Yaşadıklarınızı yaşamışçasına kederlendim. Derdime bir yenisi daha eklendi. Beni darmadağın eden bu muazzam cümleleriniz için müteşekkirim. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Keşke dertlerinize bir dert daha eklemek yerine en azından hüzünlerimizde yalnız olmadığımız hissine sürükleyebilseydim sizi.

      Sil
    2. Derdimizin sofrasinda ha bir tabak eksik ha bir tabak fazla ne farkeder... Ya şükür bugüne diyemeyecek kadar dertsiz olsaydik bundan daha kötüsü olur muydu. Elbette hüzünlerimizde yalniz değiliz. Bu değerli dizelerinizde bu hissede sürüklendim her ne kadar dilim dönüp anlatamasamda. Her şey için tekrar teşekkürler... vesselam.

      Sil
    3. Teşekkür ediyorum ben de size o zaman tekrardan :)

      Sil
  2. oleeeeeeey :) yayınlandı he heyoooo :)

    YanıtlaSil