Umutsuzca

, , 8 comments
Karanlık suyun derinliğinde yaşanan karmaşa, ışığa ulaşması ile son bulmuştu. Bir fincan kahve, parmaklarım yeniden tuşların arasında dolanmaya başladı. Kaldığım küçücük evde ve loş yapmak için yırtındığım odamda artık yalnız değildim. Azımsamayın, 10 kilo verdim iki ay içinde.

Bir ben döndüm ancak döngüler benden bir türlü dönmedi geriye. Ne zaman kalabalığa girsem daha da yalnız hissettim. Önce kendimle konuşmayı bırakmıştım, geceler boyu yazılara sığınmak yoktu artık. Ortama salınan karbondioksit yalnız hisseden birey için çok fazlaydı ama zehirlemiyordu.

Haziran atla kovalamıştı hayatımı, Temmuz ise beklenen kısa bir tatille. Ağustos'un geçmeye niyeti yoktu ne de olsa sonu Eylül'e bağlanan işkence ayıydı kendisi.

Bir gece vakti, herkes uyuduktan sonra tatilimi geçirdiğim sahil kasabasında tek başıma yürüyüşe çıktım. 1 aydır müzik dinlememiştim, odadan çaldığım kulaklığı taktım telefona. Binlerce insan üzerime doğru yürüyordu, kimi sarhoş, kimi ayık hepsi de fazlasıyla mutluydu. Düşündüm ve sordum kendime, "Acaba ben mi uyum sağlayamıyordum insanlara, yoksa insanlar bana uyum sağlamaktan yorgun mu düşmüştü?" Sonra kanlı ay tüm güzelliği ile doğdu geceme, "Kimse kimseye uyum sağlamak zorunda değildi."

Yalnız olmak bir tercihti benim için belki de. Artık hasta değildim, zihnim her zamankinden daha berraktı oysa. Neden arkadaşlarım bile beni sevmekten vazgeçmişti ki? Uzak kalmıştım istasyonlara, hiçliğin ortasında varlığını sürdürmekti benimki.

"Şimdi kusacağım."

Sırtıma vuran ağırlar sporla yok olmuştu zannederken ben, yeniden yeniden acı çekmeye başlamıştım. Her şeyin eskiye dönmesi sadece bir kaç saatimi almıştı. Sadece bir kaç saat ile ben yeniden ben olmaya ant içmiştim.

8 yorum:

  1. Okurken biraz kendimi buldum hayat işte .... yüreğine sağlık güzeldi bu arada sayfam da etkinlik var beklerim 😊sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim. Gerçekten hayat işte...
      Etkinliğin için de en kısa zaman da sana ulaşacağım :)

      Sil
  2. Ruhsal bir koşu;hareket,her zaman iyi sonuç veriyor;teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhsal arayış güzel bir yol :) ben teşekkür ederim

      Sil
  3. heey tabiiiiii tatil yaptın gezdin bol bol ege filan de miiii, keyfin yerindeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben döndüm ruhum dönemedi hala, okul stresiyle baş edemeyince yolu kaçmakta bulduk :))

      Sil
  4. Epeydir yoktun. Bir güncellemesi var mı diye merakla uğradığım yerlerden biri oldu burası. Dilerim bir daha bu kadar uzaklaşmazsın :)

    "Uyum" değişik bir sözcük. Olması gerektiği ısrarla dile getiriliyor ama olmamasının sunduğu güzellikleri neredeyse kimse düşünmüyor.

    Uyum illa benzer olanla mı gerçekleşiyor? Yoksa farklı olanın da yanındakilerle uyum sağlayabilmesi mümkün mü? Siyah ve beyaz zıt renkler ve yan yana geldiklerinde hakiki bir gerilim ortaya çıkıyor. Ama onların uyumsuz olduklarını iddia edebilir miyiz? Bence hayır.

    Mesela kanlı ay tutulması. Her günümüzle uyumlu olan -ya da "alıştığımız" diyelim- haliyle başımızı kaldırıp bakmadığımız ay, bu özelliğini birkaç saatliğine yitirdiğinde pek çok kişinin ilgisini çekti. Uyum sağlamamak da güzel olabilir.

    Bu yorum tabii ki bir yere varamayacak; sadece tekrarlayabilirim ki "uyum", üzerine düşünülmeye değer. Çevrendekilere uyum, doğaya uyum, şehre uyum ya da en temelinde "kendine uyum" hep aklımızı kurcalamaya devam edecek, etmeli.

    Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine sizden çok güzel bir yorum geldi. Umarım ki yeniden devamlılığımı sağlayabileceğim. Belki bunun için adapte sürecim olabilir tabi ancak takip ederek, yolculuğuma bu denli güzel destek olduğunuz için ayrıca çok teşekkür ederim. Sevgiler :))

      Sil