Ölümü Çağıran Sessizlik

, , 4 comments
"Ayrılıktı ölümü çağıran, sessiz sokaklarda ve ayrılık belki de ölümden bile beterdi bu yüreğe"

Dünya'da sizi herkesten daha iyi anlayacak kişi hayatınıza girdiği anda anlardınız sizde onu. Kimseyi yerine koyamazdınız ve kaçamazdınız da ondan. Sessiz geçen geceleri zulmederdi zihninize ancak bilemezdiniz ki yokluğunun kalbinize, sessizlikten daha çok zulmedeceğini. 

Sonuçta en yakın arkadaşınız, sırdaşınız ve aşkınızdı sizi bırakıp giden. Herkes kızmaya başlardı "bu kadar değer verme senden giden ruhlara" diye. Yine sizi ondan iyi kimse anlayamazdı maalesef. 

Yalnızlık kötü değildi ve hiç bir insan aslında yalnız değildi hayatında. Çünkü asıl yalnızlık; sizi anlayan insanların olmadığı boş bir dünyaya hapsolmaktı. Bu yüzden geceler boyu arardınız gözlerini ve sözlerini sevdiğinizin. Ancak o sizden gitmeyi çoktan seçmiş olandı. 

Her gece var olmayan gerçekte, rüyalarınızda buluşurdunuz onunla. Yeniden hissederdiniz mutluluğu ve ruhun tazeliğini. Uyanırdınız yaşlı gözlerle hiç bitmesin isterken siz, rüyadan. Kendi kendinize konuşurdunuz ruhunuzu hapsetmiş yalnızlıkla. 

Büyük bir hataydı yanlışlarınızı görememek ama düzeltemeyecek kadar da delirmemiştiniz daha. Siz sevgiyi onun gözlerinde buldunuz ve yine onda kaybettiniz tüm ışığınızı. Çünkü artık, sizi anlayacak bir o ve kimse kalmamıştı hayatınızda. 

Aylarca yalvardınız boş duvarlara "geri dönsün ne olur" diye. Yankılanan ses sadece yüzünüze geri çarptı ve gerçek bir kez daha yaktı kalbinizi. İsterdim ki sevenler asla ayrılmasın bu hayatta, ölüm gibi bir sahtekar varken. Ancak ayrılıktı ölümü bize getiren ve ayrılık belki de ölümden daha beterdi. 


4 yorum:

  1. yaşayan bir insan ölmez: biter, solar, bitkisel hayata girer. bulunduğumuz yer varlığını bizsiz sürdürür, geçtiğimiz sokak görülmez olduğumuz halde yaşar, içinde yaşadığımız ev, biz olmayan bizi barındırır.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani çevremiz yaşarken bedeni hayatta tutar ancak ruh çoktan varlığını kaybetmiş bir şekilde ilerlemeye devam eder. Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Kendini ifade etme biçimin çok etkileyici. Ondan kalan acı senin için çok büyük ama adına böyle cümleler kurabilecek birine sahip olmak da çok güzel bence :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim gerçekten. Evet bitmiş olsa da bana kattığı güzelliklerden dolayı ne olursa olsun bir zamanlar yanımda olması bile mükemmel, maalesef ki bitmesi derin bir acı.

      Sil