Lin Pesto

, , 6 comments

Gerçekten mükemmel coverlarının olduğunu kabul ettiğim nadide insan  "Lin Pesto".

Bugün küçük bir hayal ile zaman makinesi turu yapıyorum. Mustafa Sandal'ın "Araba" coverına tutuluyorum. Nerede o eski parçalar, o eski müzik anlayışları. Günümüzde insanlar 1 saatlik çalışmalar ile milyonlara hitap edebiliyor. Ancak bunun ne kadar doğru olduğunu tartışmaya açık bırakıyorum. 

Kulağa hitap eden eserler ile ruha şiirler döktüren eserler olarak ikiye ayırdığım müzik zevkimi Lin Pesto ile taçlandırıyorum. Saykodelik tınıların bulunduğu hissiyatını yaratan nadir insanlardan biri olduğuna inanıyorum. 

Sizde müziksiz güne başlamaktan nefret ediyorum diyenlerdenseniz diğer parçalarına da bakmanızı öneririm. İnsanın içinde farklı hissiyatlar uyandırıyor gerçekten de. 

Bir hikayenin oluşum aşaması benim için ruha işleyen müziğin arkada çalarken yarattığı akış ile başlıyor. Görsel ve duysal hafıza aynı anda çalışırken, anılar bir yumak halinde kelimelere dökülmeye başlıyor.

Çokça hüznü barındıran yazılarımın içinde, küçükte olsa umutlarla mutluluğu yakalayabilmenizi istediğim güzel hafta sonları diliyorum şimdiden. 

6 yorum:

  1. lin pesto tamam aldım dinlemeye. saykodelik severim :) hikaye ve müzik haklısın :) yazıların hüzünlü ama umutsuz değil zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğini umuyorum :) çok teşekkür ederim umutlarımı gören nadir insanlardansın deeptone :)

      Sil
    2. belki sözcüklerinde hüzün var ama gündelik yaşamda hüzün melankoli ve depresyon sende olmadığı belli zaten :) yazarken öylesin sen :) bol güldüğünü tahmin ediyorum işte :) yazarken belki hapsediyon hüznü ama iyimsersin maalesef hihihi :)

      Sil
    3. Bu iyimserliği kendime yansıttığımda her şey değişecek sanırım 🙈 :) ama hüzne hapsolmakta güzel çoğu zaman

      Sil
  2. heeey mindhunter var blogumda ocakta izlemiştim, lie to me de güzel, the mentalist de, legion da :) bir de bron/broen ve forbrydelsen öğütleriim :) true detective deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen mükemmel bir detaysın lie to me, the mentalist ve mindhunter ı izledim. diğerlerini listeme ekliyorum Çok teşekkür ederim deep :)

      Sil