Taze Taze Sıcak Fotoğraflar

, , 3 comments
Bir kaç hafta önce ki tatilimde, aslında hep aynı yerlere gittiğimiz için ve hava fazlasıyla bozduğundan olacak ki fotoğraf makinemi yanıma almamıştım. İçeriden gür bir ses hırsla "Hadi gezmeye çıkıyoruz o zaman" dedi. Başımdan aşağı dünyanın tüm suları bir anda boşaldı tabi ki. Sen tut tembelliğin sınırını aşarken o güzel manzaraları fotoğraflayama.



Ehem neyse, o günden beridir (hatta rüyalarımda bile bazen sarılırken görüyorum) makinemi yanımdan ayırmıyorum. İşte bugün de o ayrı kalamadığımız günlerden biriydi. Saat neredeyse 17.00 olmuş iken, çocukluk arkadaşımla birlikte Kadıköy'e indik. Önce motivasyonumuzu alabilmek için Liberta'ya oturduk.Her zaman gittiğimiz yerdi zaten ne motivasyonu bekliyorsam. -Zıkkımlanıyor bunlar abi koş koş.-

Çıktık Rıhtımın kalabalık sokaklarından, Modanın ara sokaklarına uzanan kısa bir yolculuk yaptık. Önüme ne kadar kedi çıktıysa severken çekmeye çalıştım onları. -Ne yazık ki çok hastaydılar :(- Size önerim, kedileri çekerken önce bir gidip güzelce sevin, hepsi size birden şebeklik yapmaya başlayacaktır.

Huysuzun gözlerindeki sinirli bakış sadece 2 saniye sürdü. Kendini ordan oraya atarken, fotoğraf çekmem için bana fazlasıyla zaman kazandırmıştı. Ancak elimde sadece bu fotoğraf kaldı :( Sürekli hareket halinde olan şeyleri çekmek daha kolay, çünkü bir dinamiği var. Bence denemeniz için değerler.


Tabi güzel Kadıköy'ümüzün, entel sokaklarının dantel sokak yazılarını asla unutamayız. "Moda'ya gidelim de bir denizin önünde çek bizi yavrum" diyen teyzeler gibi sahile koşturmayın hemen. En güzel hikayeler, zamansız ve orantılı güzellikten uzak yerlerde gerçekleşir bana göre. Mesela aklınıza hiç bir şey gelmiyorsa bile yanınıza arkadaşınızı alıp duvara dayayın, bırakın o gülsün siz çekin.

Fotoğraf üzerinde oynamaktan korkmayın. Özellikle bütün açılardan çekmeye çalışın, böylelikle gözünüz doğanın altın oranını bir şekilde yakalayacaktır. İnsanların bakışlarını da (puf bunu ben derken bile umursuyorum aslında) umursamayın. Hatta insanları fotoğraflara bir karakter gibi oturtmaya çalışın. Benim yandaki turuncu insanlarım gibi :D

Son olarak evden hangi ruh hali ile çıktığınızın hiç bir önemi yok. Sadece kendizi "fotoğraf çekicem ben öhem, vakit geçer" şeklinde şartlamayın. Fotoğraf çekmeyi gerçekten istediğiniz anda fırlayın. Üzgünseniz, hikayeleriniz daha duygusal şekillenir; mutluysanız daha ışıltılı şekillenir.

Kalbinizdeki bütün duyguları fotoğraflarla şekillendirmeniz dileğiyle;

İçinizdeki çocuğu gülümsetmeyi de unutmayın...






3 yorum:

  1. O ağacı görünce, çekmek istediğim bir fotoğraf aklıma geldi. Aynı kareyi yakalamaya çalıştım fakat akşam olduğundan istediğimi yapamamıştım. Harika kareler ortaya çıkmış! :)
    Emeğinize sağlık, efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza sağlık çok teşekkür ederim, gören güzel gözlerinize. umarım en kısa zamanda hayalinizde ki sahneyi yakalayabilirsiniz sevgiler :)

      Sil
    2. Teşekkürler benden, efendim :)

      Sil